Rouladens dag: Efter denne opskrift kommer du aldrig til at lave havregrynskugler på samme måde igen!

By 2. november 2018Mad & Sundhed
Rouladens

Rouladens dag: Efter denne opskrift kommer du aldrig til at lave havregrynskugler på samme måde igen!

Sidens logo

Del

Rouladens dag: Efter denne opskrift kommer du aldrig til at lave havregrynskugler på samme måde igen!

jeg glemmer aldrig da jeg gik i folkeskolen og vi havde frikvarter, i sjette klasse måtte man nemlig forlade skolens område uden at melde det til ens lærer, i vores “lange” pause på 30 minutter cyklede hele klassen altid over i brugsen, hvor vi købte den billige roulade.  Dengang fandtes der virkelig intet bedre end sådan en roulade, i dag fortrækker jeg dog bagerens eller mormors hjemmelavede.

Men jeg er som mange andre børn også opvokset med en mor eller far som virkelig brænder for at bage, og du var altid i køkkenet og smagte til mm, jeg må indrømme at havregrynskuglerne var min klare favorit, en klassikker som virkelig aldrig går af mode, eller hvad?

Læs også  Kokkens tips: Dette sker hvis du blander 3 æg med kvark - resultatet får nettet til at slikke sig om munden

Forleden fik jeg tilsendt denne opskrift af min kære mor, som mente at jeg måtte tage mine børn i hånden og prøve at lave denne roulade, og det gjorde jeg så. Til stor stor glæde for mine børn og ikke mindst min kone. Jeg elsker mad som mange andre også gør det, og så elsker jeg også at udforske de mange spændende opskrifter som findes derude på nettet og kogebøgerne.

Jeg er dog bare hamrende træls over at jeg først fik tilsendt denne opskrift i en alder af 35 år, for sikke en oplevelse.

Læs også  Professor advarer: Sundhedstrend er "den rene gift" nu deles nyheden som en løbeild på nettet!

Alt du skal bruge for at lave denne magiske blanding af havregrynskugler og roulade er:

Dej 1:

 • 1 tsk fint salt
 • 8 dl havregryn
 • 200 g halvvarmt smør
 • 2 dl sukker
 • 5 cl espresso
 • 1 dl kakao

Dej 2:

 • 1 tsk vanillesukker
 • 5 dl havregryn
 • 150 g smør
 • 2 dl kokos
 • 2 dl sukker
 • 5 cl baileys

Følg vejledningen nedenfor:

Start med at bland alle dine madingredienser I en kasserolle, læg efterfølgende din faste dej ud på et stykke bagepapir, bunden bør være cirka 2 cm tyk.

Den anden dej, blander du også alle dine ingredienser sammen som den første blanding.

Nu trækker du det øverste stykke bagepapir af og læg dem sammen. Du skal presse de to deje lidt sammen mod hinanden så de sidder fast.

Læs også  Derfor har du kogt din pasta forkert hele livet

Efterfølgende laver du en aflang rulle som vist på billedet.

Du skal nu rulle pølsen i perlesukker, kokos eller ja begge dele hvis du ønsker dette.

Lad kagen stå på køl i en times tid, tag den ud fra køleskabet og skær så skiverne ud som vist på billedet.

I videoen nedenfor kan du også se hele opskriften:

Tøv nu ikke med at del denne himmelske opskrift videre med dine venner og familie på Facebook, så endnu flere kan komme i gang med at bage denne magiske kage.


Kontakt os ved at klikke her

Morten Timm Reklame